instock
Losse zij stukken voor de winderen bitten

5,00112,00 incl. btw

Met de losse zijstukken kun je je bitten combineren. Zo hoef je niet in je zadel kast 20 verschillende bitten te hebben. Je kunt ook losse mondstukken kopen.

Beschrijving van het product
Bustrens Heeft ovale bitringen, bevestigd aan het mondstuk. Dankzij deze oplossing worden de mondhoeken niet gekneld en wordt de mogelijkheid om het bit door de mond te trekken geminimaliseerd. Dit type bitringen zorgt voor een verhoogde stabilisatie van het mondstuk in de gewenste positie, met behoud van de mobiliteit en de vrijheid om te kauwen.

Aanbevolen voor deze paardenJong, gevoelig als een basisbit.

D-trens Heeft D-vormige ringen, bevestigd aan het mondstuk. Het is een tussenstap tussen een bustrens en een kneveltrens. Door zijn vorm stabiliseert hij het bit in de mond en creëert hij een kleine hefboom die een kleine hoeveelheid druk op de nek uitoefent.

Aanbevolen voor deze paardenJong, gevoelig, met de neiging om voorwaarts te zijn en als een basisbit.

Kneveltrens Heeft ringen aan het mondstuk bevestigd met verlengde takken boven en onder het mondstuk. Deze vorm zorgt voor een zeer stabiele positie van het bit, waardoor het niet zijwaarts kan schuiven, door druk uit te oefenen op de mondhoeken en de wangen. Extra drukpunten maken het makkelijker om paarden te controleren die het contact niet goed begrijpen.

Aanbevolen voor deze paardenJong, moeite hebben met draaien, de nek verkeerd uitlijnen, de kaak verkeerd uitlijnen tijdens het rijden, de mond openen.

Ophaaltrens Heeft gaten in de boven – en onderkant van de ringen, waardoor een speciale ronde band loopt, verticaal door de zijstukken heen, die de bakstukken direct met de teugels verbindt. Tijdens het nemen van het contact wordt het bit omhoog getrokken. Dit type bit zorgt voor een directe impact op de nek en op de mondhoeken. Ophaaltrens bustrens wordt meestal gebruikt met twee paar teugels, waarvan het ene direct aan de bitring is bevestigd en het andere aan een extra, speciaal riempje.

Aanbevolen voor deze paardenTrekken aan het bit, met de neiging om te veel op het bit te leunen, het hoofd te laag te dragen.

Ophaaltrens kneveltrens Deze combinatie behoudt alle voordelen van een ophaaltrens, en combineert deze bovendien met de voordelen van een kneveltrens. Dankzij deze vorm hebben we een zeer stabiele positie van het bit, waardoor het niet zijwaarts kan schuiven, door druk uit te oefenen op de mondhoeken en de wangen.

Aanbevolen voor deze paardenMet de neiging om overmatig op het bit te leunen, hun hoofd te laag te dragen, moeite te hebben met draaien, de nek verkeerd uit te lijnen, de kaak verkeerd uit te lijnen tijdens het rijden, de mond te openen.

Bauchertrens Heeft ringen in de vorm van een kleine “b”, waarbij de teugels aan de “buik” van de letter zijn bevestigd, en in het bovenste deel is er een extra ring om de bakstukken te bevestigen. Deze constructie maakt dat het bit stabiel in de mond ligt. Tijdens het nemen van het contact creëren de verlengde bevestigingen van de zijstukken een kleine hefboom, waardoor een deel van de druk op de nek wordt overgebracht.

Aanbevolen voor deze paardenMet de neiging om overmatig op het bit te leunen, die graag boven het bit gaan.

RNF springstang Dit bit hoort thuis in de pelham categorie Het heeft de vorm van de letter “D”, in het bovenste gedeelte zit een extra ring voor het bevestigen van de bakstukken en haken voor het vastmaken van de kinketting. In het midden van de letter zitten haken die de teugels op een vaste plek in de bitring houden. Meestal gebruikt met één paar teugels. De sterkte van het bit is kleiner dan bij een pelham en wordt bovendien geregeld door meerdere opties van teugelaanhechting, waardoor de lengte van de hefboom verandert.

Aanbevolen voor deze paardenSterk, maar ook gevoelig

Pelham Brengt de voordelen van de stang en trens in één bit samen. Er zijn drie ringen aan één schaar: de bovenste voor het vastmaken van de bakstukken en het heeft ook haken voor het vastmaken van de kinketting, de middelste voor het vastmaken van de trensteugels, en de onderste voor het vastmaken van de stangteugels. De sterkte wordt geregeld door de lengte van de scharen (wij bieden korte, middellange en lange scharen aan) en de lengte van de kinketting. Het gebruik van stangteugels zorgt voor druk op de onderkaak en een sterk hefboomeffect op de nek. Kan gebruikt worden met twee paar teugels of met een pelhamriempje.

Aanbevolen voor deze paardenSterk, voorwaarts, opgewonden door de sfeer van de wedstrijd, terughoudend om de hals rond te maken.

Dressuurstang Wordt gebruikt met een trensbit in een stang en trens hoofdstel. In het bovenste gedeelte zitten er ringen voor het bevestigen van de bakstukken en haken voor het vastmaken van de kinketting. In het onderste gedeelte zitten ringen voor het bevestigen van de stangteugels. Het werkt met grote kracht op de onderkaak en de nek. Maakt het mogelijk om de nek hoger en ronder te dragen in de hogere dressuurklasses. De sterkte wordt geregeld door de lengte van de scharen (wij bieden korte, middellange en lange scharen aan) en de lengte van de kinketting. Aanbevolen voor deze paardenZeer goed getrainde paarden.
Beoordelingen
Andere producten
80,5084,50 incl. btw
20,0067,50 incl. btw
17,5029,95 incl. btw
18,5044,95 incl. btw
9,9524,95 incl. btw
9,95 incl. btw