instock
Winderen ophaaltrens

144,00148,00 incl. btw

Ophaaltrens
Heeft gaten in de boven – en onderkant van de ringen, waardoor een speciale ronde band loopt, verticaal door de zijstukken heen, die de bakstukken direct met de teugels verbindt. Tijdens het nemen van het contact wordt het bit omhoog getrokken. Dit type bit zorgt voor een directe impact op de nek en op de mondhoeken. Ophaaltrens bustrens wordt meestal gebruikt met twee paar teugels, waarvan het ene direct aan de bitring is bevestigd en het andere aan een extra, speciaal riempje

Aanbevolen voor deze paarden: trekken aan het bit, met de neiging om te veel op het bit te leunen, het hoofd te laag te dragen.

Beschrijving van het product
Stijve stang 

Het bit heeft een volledig stijve kern en behoudt tegelijkertijd de vorm van de anatomische Super Flexi, die door paarden goed wordt geaccepteerd en gewaardeerd. Het mondstuk buigt niet, waardoor de druk gelijkmatig over de tong en de mondhoeken wordt verdeeld. De inwerking van de ruiterhanden zijn zeer duidelijk voor het paard. Aanbevolen voor deze paarden: zonder respect voor de ruiterhand, contactcorrectie nodig hebben.

Flexi stang 

Dit bit behoudt alle voordelen van de anatomische vorm van Super Flexi, maar heeft binnenin een metalen kern met minder elasticiteit. Een universeel bit door optimale flexibiliteit en ligging in de mond. Aanbevolen voor alle paarden zonder contactproblemen.

Super Flexi stang

Zeer hoge flexibiliteit en anatomische vorm, met een zeer milde tongboog in het centrale gedeelte waardoor het bit gelijkmatig op de tong ligt, wat de vrijheid van kauwen garandeert. Het heeft een flexibele metalen kern. Aanbevolen voor deze paarden: jong, delicaat in de mond, met de neiging om gemakkelijk achter de teugel te gaan.

Dubbel gebroken stang

In het midden heeft deze stang 3 beweeglijke deeltjes die met elkaar verbonden zijn. Aan de buitenkant is de volledige lengte van de stang echter bedekt met ons unieke paardvriendelijke gelmateriaal dat alle koppelingen bedekt terwijl de beweeglijkheid ervan toch behouden blijft. Deze unieke oplossing zorgt ervoor dat de stang anatomisch beter ligt in de mond van het paard terwijl hij niet knijpt in de tong, het verhemelte, de slijmvliezen en mondhoeken en er geen notenkrakereffect is. Al die eigenschappen maken van de dubbel gebroken stang een bit dat veel vriendelijker is voor de paardenmond terwijl het dezelfde werking heeft als de traditionele dubbel gebroken bitten. Dit type stang ligt mooi in de mond, verdeelt de druk rond de tong en brengt de inwerking van de ruiterhand rechtstreeks over naar de mondhoeken. Het is de ideale oplossing voor paarden die een voorkeur hebben voor synthetische gelbitten en ruiters die op zoek zijn naar een nauwkeurigere inwerking dan bij ongebroken flexibele bitten. Aanbevolen voor alle paarden die geen probleem hebben met contact.

Enkel gebroken stang

Dit model bestaat uit twee beweegbare gedeelten met binnenin een harde ijzeren kern. Ze zijn met elkaar verbonden door een metalen verbindingsstuk waardoor de gedeelten van het bit los van elkaar kunnen bewegen. Beide gedeelten van het mondstuk zijn over de volledige lengte bedekt met een paardvriendelijke gel die de mondhoeken, de zijkanten van de tong en de randen van de kaken beschermt tegen knellen. Hierdoor past het bit comfortabel in de mond – wat het aangenamer maakt voor het paard – maar behoudt het zijn functie van een traditioneel enkel gebroken bit. Dit soort mondstuk werkt in eerste instantie op de randen van de kaken, de zijkanten van de tong en de mondhoeken. Het biedt de ideale oplossing voor paarden die gebroken bitten verkiezen maar tegelijkertijd geen extreme druk op de tong verdragen. Het enkel gebroken mondstuk brengt de bewegingen van de hand van de ruiter hoofdzakelijk over naar de kaken die ook door dat laagje paardvriendelijke gel beschermd zijn tegen onaangename druk. Aanbevolen voor paarden die moeilijker te bedwingen zijn en geen rechtstreekse druk op de tong verdragen.

Stang met tongboog 

De grote, accurate tongboog in het centrale gedeelte laat ruimte voor de tong, wat het paard tot intensiever kauwen aanzet en het moeilijk maakt om de tong over het bit te leggen. Deze vorm brengt een deel van de druk van de tong over naar de mondhoeken, waardoor het effect van het bit wordt versterkt. Het bit buigt niet dankzij de volledige stijve kern. Aanbevolen voor deze paarden: te veel voorwaarts, de ruiterhand niet respecteren, contactcorrectie nodig hebben, de tong over het bit leggen.

Stang met tongboog met bitringen

Met behoud van de kenmerken van een normale stang met tongboog, hebben we geïntegreerde bitringen toegevoegd die zijn ontworpen om het bit in de paardenmond te stabiliseren. Het stelt u in staat om niet alleen op de kaak, tong en mondhoeken in te werken, maar ook op de wangen. Aanbevolen voor deze paarden: met zeer gevoelige mondhoeken, verkeerde stand van de kaak tijdens het rijden, moeite met draaien.

Beoordelingen
Andere producten
80,5084,50 incl. btw
20,0067,50 incl. btw
17,5029,95 incl. btw
18,5044,95 incl. btw
9,9524,95 incl. btw
9,95 incl. btw