Compressiepak Travel & Recovery pony

475,00525,00 incl. btw

Hidez compressie pakken zijn ontworpen met behulp van revolutionaire technologieën. Het unieke ontwerp zorgt voor een gecontroleerde compressie op het lichaam van het paard.

Het Hidez Travel & Recovery compressiepak is de uitvoering met de lange benen. Dit is één van de meest verkochte producten van Hidez, aangezien het Travel & Recovery pak de meeste voordelen zal opleveren.
Het zal paarden helpen herstellen van werk, spierschade of blessures/operaties. Tevens helpt het spiervermoeidheid en zwelling in de benen voorkomen. Het pak helpt het paard zijn kerntemperatuur, ontgifting, ontspanning en algemeen welzijn te behouden. Het compressie pak geeft het paard het gevoel van een zachte massage.

Paarden die reizen met een Hidez compressie pak komen niet alleen minder vermoeid aan, maar eten en drinken ook beter gedurende de reis. Dit komt door het vrijkomen van gifstoffen tijdens het dragen van het pak, wat het paard aanmoedigt om zijn lichaam aan te vullen.

Het Hidez compressie pak kan gecombineerd worden met het Hidez compressie nekstuk, welke weer te combineren is met een Hidez compressie hoofdstuk.

Klik hier voor de maattabel

De standaard kleuren betreffen zwart, blauw en rood.
Neem voor specifieke wensen qua kleuren of contrasterende stiksels contact met ons op.

Beschrijving van het product
De kans is groot dat je de term ‘compressiepak’ al eens eerder voorbij hebt zien komen, aangezien de compressie techniek niet nieuw is. Compressie wordt al jaren toegepast bij mensen in de vorm van steunkousen en kleding voor bijvoorbeeld wielrenners en hardlopers. Om de compressie techniek ook toegankelijk te maken voor paarden, heeft Hidez als eerste ter wereld een volledig compressiepak voor paarden ontwikkeld.

Door de druk die het compressiepak genereerd worden vocht en afvalstoffen beter afgevoerd door het paardenlijf, dit zorgt voor een sneller herstel. De compressie producten bevorderen bloedcirculatie, helpt melkzuur af te voeren, toevoer van zuurstof naar de spieren te verbeteren en spiertrillingen en spierpijn te verminderen.

Het is van belang dat afvalstoffen worden afgevoerd door middel van het lymfevatenstelsel. Door lokaal de druk te verhogen met de compressieproducten wordt er een betere aanvoer van bloed en afvoer via het lymfestelsel gerealiseerd. Een wond wordt door de compressie bij elkaar gehouden waardoor het genezingsproces sneller gaat en de wond mooier geneest. De compressie producten laten tevens wondvocht door.

Een paarden compressie pak oefent een gecontroleerde externe druk uit op de belangrijkste spiergroepen. Het paarden pak is ontworpen om de terugkeer van lymfevocht naar de bloedbaan te vergemakkelijken, ontstekingen te minimaliseren en een goede bloedtoevoer naar de spieren te stimuleren. Een compressiepak voor paarden zorgt ervoor dat jouw paard sneller herstelt van bijvoorbeeld spierpijn, blessures en verwondingen.

Bijkomend voordeel is dat het paard goed schoon blijft en de producten kunnen tevens helpen als bescherming tegen vliegen.

Naast de compressieproducten kunnen producten als dekens en/of andere bescherming gewoon gebruikt worden. Het pak kan beschouwd worden als een tweede huid. Tevens is bewezen dat compressie producten een kalmerend effect hebben op nerveuze paarden. De producten zijn ook uitermate geschikt om in te zetten bij wondgenezing. Compressie zorgt voor een optimale toevoer van bloed waardoor wonden optimaal, sneller en mooier kunnen genezen. In tussenweefselvloeistof, die de cellen van zuurstof voorziet, wordt ook alle afvalstoffen en CO2 van de cellen opgelost.

De compressie producten van Hidez zijn gemaakt van dun elastisch materiaal (27% Spandex/73% Polyester Sorbtek). Dit materiaal is uiterst ademend zodat de producten zorgeloos gebruikt kunnen worden bij extreme temperaturen zonder oververhitting. Het materiaal is op dusdanige manier geweven dat de stof niet door scheurt indien er een beschadiging optreedt. De compressie producten blijven therapeutische producten, derhalve adviseren wij om de producten in een beschermende omgeving te gebruiken (stal, wasplaats of trailer).

De compressie producten zijn in te zetten voor verschillende doeleinden:

 • Ter warming-up
 • Preventief na zware inspanning
 • Tijdens transport
 • Spieren en geest helpen ontspannen
 • Stalbenen
 • Gallen
 • Herstel bij blessures
 • Snellere en mooiere wondgenezing
 • Mok
 

Voor een langere levensduur van de compressie producten hanteren wij de volgende onderhoudstips:

 • Machine wasbaar op 30 graden
 • Niet bleken
 • Niet in de wasdroger
 • Niet strijken
 • Niet chemisch reinigen
 • Ruwe oppervlakten vermijden
   

Bij Hidez Benelux kun je terecht voor een compressiepak van uitstekende kwaliteit! Wij willen alleen de beste producten aanbieden voor zowel mens als dier en een paarden compressiepak voldoet hier in zijn geheel aan. Heb je vragen over onze pakken, ben je benieuwd hoe je deze het beste kunt combineren met andere producten of twijfel je over de maat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.
Beoordelingen
Andere producten
20,0067,50 incl. btw
17,5029,95 incl. btw
18,5044,95 incl. btw
9,9524,95 incl. btw
9,95 incl. btw