Ervaring van een klant met een Hidez compressie pak.

Ervaring met een Hidez compressiepak

Mijn naam is Larissa Klaassen (26 jaar) uit Bergeijk, Noord-Brabant. Samen met mijn paard Brim Hats benz doe ik aan reigning, wat een tak van de westernpaardensport is. Brim Hats Benz is een Quarter Horse Merrie van 18 jaar oud en ze is dan nu ook met wedstrijdpensioen. Samen met Brim ben ik 2x Nederlands kampioen op het NK voor young riders geworden, dit was in 2011 en 2012. Ook hebben we samen meerdere FEI wedstrijden gereden en we zijn voor meerdere EK’s gekwalificeerd met het KNHS Young Riders team.

Een aantal jaar geleden kwam ik via Facebook op de pagina terecht van de Hidez compressiepakken. Dit vanwege het probleem dat mijn paard last had van afvalstoffen die ze niet zelf kon verwerken na het trainen, waardoor ze  heel veel last had van stalbenen.  Eerst leek het me heel raar idee om een paard een pak aan te doen, maar na wat onderzoek te hebben gedaan heb ik toch  een bericht gestuurd naar Hidez voor meer informatie. Hierdoor ben ik in contact gekomen met Hidez Benelux.

De medewerker heeft mij geholpen met de maat. Ik moest hiervoor de schofthoogte en de omvang van de buik naar de schoft meten. Deze maten moest ik doorgeven om zo de juiste maat voor mijn  paard te hebben.Dit omdat een compressiepak per paard verschillend is van maat. Mijn merrie Brim heeft maat 14.2.

Compressie techniek

“Compressie techniek is niet nieuw. Bij mensen wordt het al jaren toegepast in de vorm van steunkousen en kleding voor bijvoorbeeld triatleten, wielrenners en hardlopers. Hidez heeft als eerste ter wereld een volledig pak ontwikkelt voor een paard. Later zijn hier ook de sokken aan toegevoegd.

De compressieproducten van Hidez zijn gemaakt van héél elastisch materiaal wat speciaal geweven is dat het alle kanten op rekt en niet uitscheurt mocht er een beschadiging optreden.

Het is zo dun en uiterst ademend dat zelfs bij extreme temperaturen er geen oververhitting ontstaat. De producten komen uit Australië van oorsprong en zijn daar getest in de warmte. Door de druk die compressie producten genereren wordt het vocht en de afvalstoffen in de benen naar boven geleid. Hiermee creëer je een beter afvoer van het weefselvocht zodat herstel sneller mogelijk is. 

Wanneer zet je een compressiepak in?

Preventief na zware inspanning, tijdens lange transporten, stalbenen, gallen, ter warming-up, tijdens herstel na blessures, mok en bij open wonden hierbij genereer je sneller herstel. De wond word dan bij elkaar gedrukt door de compressie waardoor het sneller geneest. Het pak laat ook wondvocht door. ” 

Ik kreeg van de medewerker een filmpje spoedcursus: Hoe trek je een compressiepak aan? Dit kun je bekijken via de youtube filmpjes die er zijn gemaakt. Als ik zelf het compressiepak aan probeerde te doen bij Brim was ik er toch wel wat langer mee bezig.(Als je het vaker doet is het steeds makkelijker) Het pak ziet er op het eerste oog zeer ingewikkeld uit met alle ritsen, maar dat maakt  juist het compresssiepak goed aansluit bij de vormen van het paard.

Als het pak wordt aangeschaft voor een trauma, dan komen wij graag langs om het pak de 1e keer aan te doen en te laten zien dat niet al te ingewikkeld is, wij staan voor deze gevallen 7 dagen per week voor u beschikbaar – Team Hidez

Het Hidez compressiepak wat ik heb aangeschaft is niet voor gebruik voor onder het zadel. Maar daarvoor heeft Hidez het ‘Hidez Active Suit’ ontworpen. Ik ben er van overtuigd dat we in de toekomst het Hidez Active Suit in disciplines zoals endurance en western gaan zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave