Zadelonderlegger correctie dressuur

 259,00 incl. btw

Let op:

16.5 inc en 17 inc  past perfect bij maat 17 inc

17.5 inc en 18 inc past perfect bij maat 18 inc

Beschrijving

Wanneer moet ik kiezen voor de Correction-uitvoering?

  • Als je het gevoel hebt dat het zadel ‘voorover- of achteroverklapt’ en gecorrigeerd moet worden op het gebied van balans.
  • Als je een paard hebt dat weer gaat trainen na een blessure en waarbij het zadel te groot is geworden in verhouding tot de huidige conditie van de rugspieren.
  • Als je een paard hebt dat te hoog is bij het kruis waardoor je altijd zadelonderleggers moet gebruiken met een voor-/achtercorrectie.
  • Als je een paard hebt dat meer vulling nodig heeft in het midden van het zadel om dit op het hele rugoppervlak te laten rusten en niet alleen aan de voor- en achterkant (de karakteristieke droge plekken in het midden van het zadel).
  • Als je meerdere paarden hebt waarvoor je hetzelfde zadel gebruikt.
  • Als je veel jonge paarden hebt of paarden die moeten worden ingereden en je het zadel snel moet kunnen aanpassen zodat het in balans is en dat de paarden die aan jou zijn toevertrouwd in staat zijn met zadel te werken zonder dat zij zich daar ongemakkelijk onder voelen.

 

Correction – dikte van de foampads: 18 mm (vóór compressie) + vilten correctiepads

De Correction-uitvoering van de Winderen Back Protect Solution zadelonderlegger is gebaseerd op de Comfort-uitvoering. Maar in dit geval kan de gebruiker met speciale zakjes op de foaminlayhoezen en een zadelonderleggerhoes vilten pads toevoegen om de balans van het zadel te corrigeren.

Deze Winderen zadelonderlegger heeft 6 zakjes (geen 4 zoals bij gewone zadelonderleggers) voor vilten pads. De contouren zijn ontworpen in samenspraak met fysiotherapeuten en veeartsen om te passen bij het natuurlijke verloop van de rugspieren van het paard.

Het gebruik van de 6 zakjes voor correctiepads (drie aan elke kant) zorgt voor een soepele en exacte plaatsing van de nodige correctiepads.

Als je echt een grote correctie nodig hebt, bijv. van 9 mm dik, kun je minder pads gebruiken in het middelste gedeelte van de onderlegger, bijvoorbeeld 4 mm om een zachte schuine lijn in plaats van een scherpe hoek te vormen.

De middelste pad helpt de stand te corrigeren en verbetert de hechting van het zadel op de rug van paarden met een holle rug of als je last hebt van zogenaamde ‘droge plekken’ op de rug of de zadelonderlegger na de training. Dit wijst erop dat jouw zadel niet het hele oppervlak van de rug van het paard raakt, maar slechts gedeelten aan de voor- en achterkant, waardoor drukplekken ontstaan. Dankzij het gebruik van vilten pads in verschillende diktes kun je de dikte van de correctieonderlegger traploos aanpassen van 2 tot 9 mm.

Extra informatie

Afmetingen

10MM dikte, 18MM dikte

Maten

17 inc, 18 inc

Kleur

Coal, Charcoal, Chocolate, Dark Blue