Winderen Gelbitten in het assortiment bij HIDEZ BENELUX.

5265_wedzidladesktop

Met trots vertellen wij onze klanten dat we nu ook alle gelbitten van Winderen in het assortiment hebben. Van paardeneigenaren hoorden wij weleens dat paarden die veel op een bit bijten soms een heel synthetisch mondstuk binnen een paar weken kapot gekauwd hebben. Voor die paardeneigenaren en voor paarden die een stabiel bit nodig hebben of een allergie hebben voor normale bitten hebben wij de Winderen gelbitten aan ons assortiment toegevoegt.

 De gelbitten zijn speciaal ontwikkelt voor:
>Paarden die problemen hebben om het bit aan te nemen en om nageeflijk te zijn
>Gevoelige paarden die moeilijkheden hebben met een mondstuk uit metaal
>Paarden die synthetische bitten beschadigen door te kauwen
>Paarden die allergisch reageren op metalen bitten

De bitten zijn zo fijn en goed van materiaal dat je ze bij elk paard kunt inzetten.

Uniek verwisselbaar systeem!
De gelbitten zijn revolutionair omdat je met één mondstuk meerdere bitten kan vormen. Door de zijkanten van het bit te vervangen kun je van een D trens een Dressuurstang maken en daarna weer met een kneveltrens rijden. Met een set van deze bitten kun je alle bitten maken waar jij je paard mee wil rijden, dus een hele kast vol met verschillende bitten is niet meer nodig!
De zijstukken zijn heel eenvoudig te verwisselen, dus het vermaken van de bitten is een koud kunstje.

Synthetisch mondstuk
De gel waarmee de mondstukken worden gemaakt is helemaal veilig voor paarden, de bitten hebben het FDA-certificaat. Dat wil zeggen dat het 100% veilig is voor jouw paard om met een Winderen gelbit gereden te worden. Er zijn tests gedaan bij paarden die synthetische bitten van andere merken kapot gekauwd kregen, deze paarden slaagden daar niet in bij de gelbitten van Winderen. Ook zijn er testen met honden gedaan en deze kregen ook met hun scherpe tanden geen bit kapot.
De mondstukken hebben een roestvrijstalen kern en zijn in verschillende maten van flexibiliteit te koop. De super flexi stang is zeer flexibel en de het stijve mondstuk buigt bijna niet mee in de mond. Ook zijn er stangen met en zonder tongboog en met en zonder geïntegreerde bitringen verkrijgbaar.

Gelbitten goedgekeurd voor FEI wedstrijden
De Gelbitten voldoen helemaal aan de FEI regels en je mag er dan ook in elke sport mee rijden. Wel moet de keuze van het zijstuk passen bij de proef omdat niet ieder bit in elke klasse is toegestaan.

Ons assortiment
Wij hebben bij Hidez Benelux alle gelbitten in het assortiment en alle bitten kunnen met een druk op de knop besteld worden op onze website. Alle mondstukken zijn er in maten 11,5 / 12,5 & 13,5 cm, maar er zijn ook mondstukken in de collectie verkrijgbaar in maten 14 & 14,5 cm.
De prijs van de losse mondstukken begint bij €75.03 en de prijs van de bitten compleet begint bij €116.85.

Hieronder wat uitleg over de bitten en mondstukken die wij nu aanbieden:

Super Flexi stang – het zachtste van onze mondstukken.

Zeer hoge flexibiliteit en anatomische vorm, met een zeer milde tongboog in het centrale gedeelte waardoor het bit gelijkmatig op de tong ligt, wat de vrijheid van kauwen garandeert. Het heeft een flexibele metalen kern. Aanbevolen voor deze paarden: jong, delicaat in de mond, met de neiging om gemakkelijk achter de teugel te gaan.

 

Flexi stang – het meest universele van onze mondstukken.

Dit bit behoudt alle voordelen van de anatomische vorm van Super Flexi, maar heeft binnenin een metalen kern met minder elasticiteit. Een universeel bit door optimale flexibiliteit en ligging in de mond. Aanbevolen voor alle paarden zonder contactproblemen.

 

Stijve stang – stijf mondstuk met een anatomische vorm.

Het bit heeft een volledig stijve kern en behoudt tegelijkertijd de vorm van de anatomische Super Flexi, die door paarden goed wordt geaccepteerd en gewaardeerd. Het mondstuk buigt niet, waardoor de druk gelijkmatig over de tong en de mondhoeken wordt verdeeld. De inwerking van de ruiterhanden zijn zeer duidelijk voor het paard. Aanbevolen voor deze paarden: zonder respect voor de ruiterhand, contactcorrectie nodig hebben.

 

Stang met tongboog – het krachtigste van onze mondstukken.

De grote, accurate tongboog in het centrale gedeelte laat ruimte voor de tong, wat het paard tot intensiever kauwen aanzet en het moeilijk maakt om de tong over het bit te leggen. Deze vorm brengt een deel van de druk van de tong over naar de mondhoeken, waardoor het effect van het bit wordt versterkt. Het bit buigt niet dankzij de volledige stijve kern. Aanbevolen voor deze paarden: te veel voorwaarts, de ruiterhand niet respecteren, contactcorrectie nodig hebben, de tong over het bit leggen.

 

Stang met tongboog met bitringen

Met behoud van de kenmerken van een normale stang met tongboog, hebben we geïntegreerde bitringen toegevoegd die zijn ontworpen om het bit in de paardenmond te stabiliseren. Het stelt u in staat om niet alleen op de kaak, tong en mondhoeken in te werken, maar ook op de wangen. Aanbevolen voor deze paarden: met zeer gevoelige mondhoeken, verkeerde stand van de kaak tijdens het rijden, moeite met draaien.

 

Witte stang met tongboog

Bedoeld voor stang en trens hoofdstel. Het verschilt alleen in kleur van een gewone stang met tongboog.

 

Bustrens

Heeft ovale bitringen, bevestigd aan het mondstuk. Dankzij deze oplossing worden de mondhoeken niet gekneld en wordt de mogelijkheid om het bit door de mond te trekken geminimaliseerd. Dit type bitringen zorgt voor een verhoogde stabilisatie van het mondstuk in de gewenste positie, met behoud van de mobiliteit en de vrijheid om te kauwen. Aanbevolen voor deze paarden: jong, gevoelig als een basisbit. Aanbevolen voor deze ruiters: leerlingen met onstabiele handen.

 

D-Trens

Heeft D-vormige ringen, bevestigd aan het mondstuk. Het is een tussenstap tussen een bustrens en een kneveltrens. Door zijn vorm stabiliseert hij het bit in de mond en creëert hij een kleine hefboom die een kleine hoeveelheid druk op de nek uitoefent. Aanbevolen voor deze paarden: jong, gevoelig, met de neiging om voorwaarts te zijn en als een basisbit. Aanbevolen voor deze ruiters: leerlingen met een onstabiele hand, die behoefte hebben aan een bit met een iets nauwkeuriger effect dan een bustrens.

 

Kneveltrens

Heeft ringen aan het mondstuk bevestigd met verlengde takken boven en onder het mondstuk. Deze vorm zorgt voor een zeer stabiele positie van het bit, waardoor het niet zijwaarts kan schuiven, door druk uit te oefenen op de mondhoeken en de wangen. Extra drukpunten maken het makkelijker om paarden te controleren die het contact niet goed begrijpen. Aanbevolen voor deze paarden: jong, moeite hebben met draaien, de nek verkeerd uitlijnen, de kaak verkeerd uitlijnen tijdens het rijden, de mond openen Aanbevolen voor deze ruiters: leerlingen met onstabiele handen, ruiters die niet veel kracht hebben, para-ruiters.

 

Bauchertrens

Heeft ringen in de vorm van een kleine “b”, waarbij de teugels aan de “buik” van de letter zijn bevestigd, en in het bovenste deel is er een extra ring om de bakstukken te bevestigen. Deze constructie maakt dat het bit stabiel in de mond ligt. Tijdens het nemen van het contact creëren de verlengde bevestigingen van de zijstukken een kleine hefboom, waardoor een deel van de druk op de nek wordt overgebracht. Aanbevolen voor deze paarden: met de neiging om overmatig op het bit te leunen, die graag boven het bit gaan. Aanbevolen voor deze ruiters: die behoefte hebben aan een nauwkeuriger bit, ruiters die niet veel kracht hebben.

 

Ophaaltrens bustrens Gag

Heeft gaten in de boven – en onderkant van de ringen, waardoor een speciale ronde band loopt, verticaal door de zijstukken heen, die de bakstukken direct met de teugels verbindt. Tijdens het nemen van het contact wordt het bit omhoog getrokken. Dit type bit zorgt voor een directe impact op de nek en op de mondhoeken. Ophaaltrens bustrens wordt meestal gebruikt met twee paar teugels, waarvan het ene direct aan de bitring is bevestigd en het andere aan een extra, speciaal riempje. Aanbevolen voor deze paarden: trekken aan het bit, met de neiging om te veel op het bit te leunen, het hoofd te laag te dragen. Aanbevolen voor deze ruiters: twee paar teugels kunnen gebruiken, zich bewust van de beweging van hun handen.

 

Ophaaltrens kneveltrens

Deze combinatie behoudt alle voordelen van een ophaaltrens, en combineert deze bovendien met de voordelen van een kneveltrens. Dankzij deze vorm hebben we een zeer stabiele positie van het bit, waardoor het niet zijwaarts kan schuiven, door druk uit te oefenen op de mondhoeken en de wangen. Aanbevolen voor deze paarden: met de neiging om overmatig op het bit te leunen, hun hoofd te laag te dragen, moeite te hebben met draaien, de nek verkeerd uit te lijnen, de kaak verkeerd uit te lijnen tijdens het rijden, de mond te openen. Aanbevolen voor deze ruiters: twee paar teugels kunnen gebruiken, zich bewust van de beweging van hun handen.

 

Pelham

Brengt de voordelen van de stang en trens in één bit samen. Er zijn drie ringen aan één schaar: de bovenste voor het vastmaken van de bakstukken en het heeft ook haken voor het vastmaken van de kinketting, de middelste voor het vastmaken van de trensteugels, en de onderste voor het vastmaken van de stangteugels. De sterkte wordt geregeld door de lengte van de scharen (wij bieden korte, middellange en lange scharen aan) en de lengte van de kinketting. Het gebruik van stangteugels zorgt voor druk op de onderkaak en een sterk hefboomeffect op de nek. Kan gebruikt worden met één / twee paar teugels of met een pelhamriempje. Aanbevolen voor deze paarden: sterk, voorwaarts, opgewonden door de sfeer van de wedstrijd, terughoudend om de hals rond te maken. Aanbevolen voor deze ruiters: ervaren, zich bewust van de beweging van hun handen.

 

 

RNF springstang

Dit bit behoudt alle voordelen van de springstang, maar de teugelgaten zijn vervangen door open haken. Aanbevolen voor deze paarden: sterk, maar ook gevoelig. Aanbevolen voor deze ruiters: zich bewust van de beweging van hun handen.

 

 

 

Dressuurstang

Wordt gebruikt met een trensbit in een stang en trens hoofdstel. In het bovenste gedeelte zitten er ringen voor het bevestigen van de bakstukken en haken voor het vastmaken van de kinketting. In het onderste gedeelte zitten ringen voor het bevestigen van de stangteugels. Het werkt met grote kracht op de onderkaak en de nek. Maakt het mogelijk om de nek hoger en ronder te dragen in de hogere dressuurklasses. De sterkte wordt geregeld door de lengte van de scharen (wij bieden korte, middellange en lange scharen aan) en de lengte van de kinketting.Aanbevolen voor deze paarden: zeer goed getrainde paarden. Aanbevolen voor deze ruiters: ervaren, in staat om twee paar teugels te gebruiken.

Voor vragen of verdere informatie kun je altijd contact opnemen met ons! https://hidez.nl/contact/

Hidez

Gerelateerde blogs