L-Mesitran Tulle 10×10

 29,95 incl. btw

Beschrijving

L-Mesitran bestaat uit een reeks kwalitatief hoogwaardige producten op basis van medicinale honing. De zalf is speciaal ontwikkeld voor gevoelige patiënten en veterinaire toepassingen. L-Mesitran honingzalf bevat 40% medicinale honing, hypoallergene lanoline (Medilan®), propyleenglycol, PEG 4000 en vitamine C & E, hierdoor is het minder prikkelend in de wond. Wanneer L-Mesitran honingzalf in contact komt met de wond wordt er wondvocht onttrokken aan het omliggende weefsel. Dit creëert een vochtig wondhelingsklimaat. Door het gebruik van natuurproducten kan ieder product variëren in kleur (geel-bruin), viscositeit en zichtbare suikerkristallen bevatten. Dit beïnvloedt de effectiviteit en het gebruik niet.

L-Mesitran geeft opmerkelijke resultaten in wondbehandeling, zoals antibacteriële en wondreinigende werking, de afname van de ontstekingsreactie, de absorptie van veel wondvocht, het voorkomen van verweking en de optimalisering van de wondgenezing. L-Mesitran is ook geschikt voor ernstig geïnfecteerde wonden en wonden die geïnfecteerd zijn met multiresistente bacteriën (MRSA). L-Mesitran wordt veelvuldig ingezet om infecties te voorkomen, ook na chirurgische operaties.

L-Mesitran tulle 10×10

De L-Mesitran tulle 10×10 bestaan uit hydro-actief polyetheen wondcontactmateriaal met L-Mesitran soft honingzalf. Deze tulle verkleeft niet met de wond en mag over de wondranden gelegd worden. L-Mesitran tulle is het meest geschikt voor oppervlakkige wonden die geen tot matig vocht afgeven. De tulle kan afgedekt worden met een kompres of absorberend verband en vastgezet worden met een brede fixatiepleister of windsel. Het verband dient binnen 3-5 dagen vervangen te worden.