Hidez Benelux draagt een stukje bij aan paarden in nood!

Los Caballos Luna Spanje

Een tijd geleden kwamen wij terecht op de Facebook pagina van Los Caballos Luna, een stichting die zich inzet voor paarden in nood in Spanje. We zagen op de Facebook pagina hoe Laura de paarden die verwaarloosd zijn en in hele slechte conditie waren ophaalt en ze verzorgt.

Laura zet zich met hart en ziel in om deze paarden die in een uitzichtloze positie zitten te redden en ze te verzorgen. Soms zijn paarden in zo’n slechte conditie dat ze grote wonden hebben van het liggen of van touwen die in de huid blijven schuren. Sommige paarden die bij Laura aankomen zijn graat en graatmager, zo erg dat de complete ruggengraat te zien is. Maar Laura en haar team zorgen voor alle paarden even goed en geven ze een fijne en pijnvrije toekomst!

Omdat wij bij Hidez Benelux https://hidez.nl ook een paardenhart hebben wilden we Laura en haar geredde paarden graag helpen. Wij hebben daarom vijf potten Eire Hide zalf gedoneerd, zodat de wonden en huidirritaties snel herstellen en de huid rust krijgt. Ook hebben wij een compressiepak in de meest gangbare maat beschikbaar gesteld tegen de inkoopprijs. Met dit pak kunnen grote wonden beter en sneller herstellen en kunnen er zo paarden met ernstige wonden beter geholpen worden. Op de Facebook pagina van Los Caballos Luna Spanje is er een oproep gedaan of volgers mee wilden helpen met het geld bij elkaar halen voor de inkoop van het compressiepak en dit is binnen een aantal uur al gelukt! En meer nog dan alleen de inkoop. Het extra geld gaat gebruikt worden om de dierenarts van te betalen, want dat is ook hard nodig.

Wanneer de paarden weer bekomen en ze klaar voor zijn kunnen ze soms een nieuw leven opbouwen als weidemaatje buiten de stichting. Dit is heel erg mooi omdat de herplaatsingen een paard een nieuwe kans geeft op een stal waar ze weer met alle liefde worden verzorgt en ze tot aan hun laatste adem mogen blijven wonen. Dat is wel zo mooi dat paarden die het vertrouwen in mensen zijn verloren en zo slecht behandeld werden weer zo erbovenop komen en een nieuwe liefdevolle plek vinden.

In 2019 zijn er 19 Konik paarden uit de Oostvaardersplassen naar de stichting gekomen om daar een goed leven te gaan leiden. De paarden waren uitgemergeld en moesten in de Oostvaardersplassen vechten voor een plukje gras. Nu hebben de paarden het goed en zijn ze weer helemaal bekomen van de slechte tijd die ze achter de rug hebben in Nederland.

Wij hebben een klein steentje kunnen bijdragen aan het goede werk wat Laura doet, maar jij kunt haar ook helpen in haar missie om paardenleed tegen te gaan. Omdat de stichting een non-profit organisatie is maken zijn geen winst, al het geld wordt voor de paarden gebruikt, maar dit is natuurlijk nooit zo veel als ze zouden willen om alle paarden te kunnen redden die het nodig hebben. Daarom vragen we jou om ook mee te helpen, ook een kleine donatie maakt al een verschil!

Kijk op de Facebook pagina Los Caballos Luna Spanje of ga naar hun website www.paardinnoodspanje.nl Ook is er een mogelijkheid om een paard te adopteren voor €10 per maand. Ook is het een mogelijkheid om een rechtstreekse donatie te doen naar dit rekeningnummer IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62

We hopen dat u als lezer ook uw paardenhart laat spreken en Laura wil steunen in haar geweldige werk!Kan een afbeelding zijn van de tekst 'VOOR t.n.v. Rekeningnummer 7150062 Stichting Paard in Nood Spanje MET SPOED DONATEURS GEZOCHT! IBAN: NL L12INGB000715006 BIC: INGBNL2A VOOR Ga voor meer informatie naar www.paardinnoodspanje.nl NA NA'

Hidez

Gerelateerde blogs