Handschoenen Hauke schmidt

Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de handschoenen van Hauke Schmidt. Op het WK voor IJslandse paarden in 2019 stond er ook een stand vol met deze handschoenen. Na veel passen en meten kwam ik uit bij de Rodrigo handschoenen die ik het állerfijnst vind.

De Rodrigo handschoenen zijn een combinatie van soepel Oil Tac leer en synthetische stof aan de bovenzijde van de handschoen. De speciale behandeling van de handschoenen met een olie zorgt voor een waterafstotende laag waardoor ik zelfs grip heb op mijn rubberen teugels in de stromende regen (geen grap, helaas echt zelf getest).

Voordat ik met de Rodrigo’s reed had ik altijd synthetische handschoenen van volledig , deze grip handschoenen hadden wel grip, maar alleen als het droog was en was het te warm dan werden je handen helemaal zweterig en klam in de handschoenen. Ook waren de handschoenen na twee jaar gebruiken echt wel op, de coating ging er vanaf en de grip verdween. Nu twee jaar later rijd ik nog steeds in de handschoenen van Hauke Schmidt rond en die zien er eigenlijk nog als nieuw uit!

Ik vind de Rodrigo’s vooral een aanrader omdat het leer zo comfortabel is, het gaat naar je hand staan, zweet niet en wordt niet klam. Ook gaat de handschoen echt zo veel langer mee dan soortgelijke synthetische handschoenen. En ja ze zijn wat duurder voor €55 maar het comfort is echt niet te vergelijken met synthetische handschoenen van €30. En ze gaan echt een heel stuk langer mee, ook wanneer je ze echt intensief gebruikt.

Je leest het al misschien, maar ik ben om. Ik ben echt fan van deze handschoenen en daarom hebben we ze nu ook voor jou in het assortiment.

 

 

Hidez

Gerelateerde blogs