Winderen losse stang

 75,00 incl. btw

 

 

Beschrijving

Stijve stang – stijf mondstuk met een anatomische vorm.

Het bit heeft een volledig stijve kern en behoudt tegelijkertijd de vorm van de anatomische Super Flexi, die door paarden goed wordt geaccepteerd en gewaardeerd. Het mondstuk buigt niet, waardoor de druk gelijkmatig over de tong en de mondhoeken wordt verdeeld. De inwerking van de ruiterhanden zijn zeer duidelijk voor het paard. Aanbevolen voor deze paarden: zonder respect voor de ruiterhand, contactcorrectie nodig hebben

Flexi stang – het meest universele van onze mondstukken.

Dit bit behoudt alle voordelen van de anatomische vorm van Super Flexi, maar heeft binnenin een metalen kern met minder elasticiteit. Een universeel bit door optimale flexibiliteit en ligging in de mond. Aanbevolen voor alle paarden zonder contactproblemen.

Super Flexi stang – het zachtste van onze mondstukken.

Zeer hoge flexibiliteit en anatomische vorm, met een zeer milde tongboog in het centrale gedeelte waardoor het bit gelijkmatig op de tong ligt, wat de vrijheid van kauwen garandeert. Het heeft een flexibele metalen kern. Aanbevolen voor deze paarden: jong, delicaat in de mond, met de neiging om gemakkelijk achter de teugel te gaan.

Stang met tongboog – het krachtigste van onze mondstukken.

De grote, accurate tongboog in het centrale gedeelte laat ruimte voor de tong, wat het paard tot intensiever kauwen aanzet en het moeilijk maakt om de tong over het bit te leggen. Deze vorm brengt een deel van de druk van de tong over naar de mondhoeken, waardoor het effect van het bit wordt versterkt. Het bit buigt niet dankzij de volledige stijve kern. Aanbevolen voor deze paarden: te veel voorwaarts, de ruiterhand niet respecteren, contactcorrectie nodig hebben, de tong over het bit leggen.

Stang met tongboog met bitringen

Met behoud van de kenmerken van een normale stang met tongboog, hebben we geïntegreerde bitringen toegevoegd die zijn ontworpen om het bit in de paardenmond te stabiliseren. Het stelt u in staat om niet alleen op de kaak, tong en mondhoeken in te werken, maar ook op de wangen. Aanbevolen voor deze paarden: met zeer gevoelige mondhoeken, verkeerde stand van de kaak tijdens het rijden, moeite met draaien

Witte stang met tongboog

Bedoeld voor stang en trens hoofdstel. Het verschilt alleen in kleur van een gewone stang met tongboog.

 

Extra informatie

Maten

115, 125, 135, 145

Inhoud

Stijf, Flexi, Super flexi, Dubbel gebroken, Tongboog, Tongboog met bitringen